Wie is toch die Dirk van Duijvenbode?

XXL dartshop

Als je denkt aan de uit s’ Gravenzand komende Dirk van Duijvenbode, denk je aan darten of misschien ook wel aan een Auberginius. Dit geldt voor de mensen die een beetje bekend zijn met darten en de bijnamen van de darters. Van Duijvenbode heeft op het laatste Wereld Kampioenschap in Groot Brittannië het best wel aardig gedaan. Hij is geëindigd bij de laatste 8 (de kwartfinale) en moest tegen Gary Anderson, die later finalist was. Ook bij de laatste 8 zat Michael van Gerwen. Deze kwartfinalist stond op dat moment nog op de eerste plek van de wereldranglijst. Hij heeft helaas ook verloren en moest zijn eerste plek op de wereld ranglijst afstaan aan Gerwyn Price.

Dirk van Duijvenbode

Hoezo Auberginius?

De bijnaam van Dirk is Auberginius. Waar komt dit vandaan? Heeft hij soms iets met de Romeinen of de film Gladiator? Nee, niets van dit alles; naast het darten heeft Dirk van Duijvenbode nog gewoon een baan. Hij werkt bij een aubergine kwekerij, vandaar zijn bijnaam. Hij doet de administratie bij van Ronselen Aubergines in s’ Gravenzand. Dirk heeft tijdens een interview zelfs aangegeven dat iedereen meer aubergines moet eten. Meer voor de grap, omdat iedereen het vaak heeft over het werken bij een auberginekwekerij. Hij vond dit wel grappig. Hij is zelfs niet te beroerd om voor de grap op te komen bij een wedstrijd met zijn darts in een aubergine geprikt. Dirk van Duijvenbode is in de dartwereld een “fenomeen in wording.”

Op het moment staat hij op plek 32 van de wereldranglijst. Boven hem staan nog verschillende Nederlanders, maar hij is hard op weg om verder te klimmen. Hij streeft ernaar om op korte termijn in de top 10 te staan. Dirk van Duijvenbode is 1 van de 7 Nederlanders die in de eerste 50 van de wereldranglijst staat. Nederland is vertegenwoordigd met 17 darters binnen de 100 beste darters van de wereld. Dit is toch snel gerekend 17%. Zo zie je maar weer, ook in deze sport doet Nederland het goed, maar Engeland doet het toch iets beter met 52 darters in de eerste 100. Dit is wel logisch gezien het feit dat het ontstaan van darten terug te leiden is naar Groot Brittannië.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *